Årets Produkt - Papaya Peeling

 
DSC_0016-2.jpg

”Hudvård är livet, ju bättre hudvård desto bättre liv.”

Det här är ett citat från Maria Åkerberg som är grundare till ett av Sveriges ledande hudvårdsmärken idag. Hennes produktserie är skapad med ekologiskt odlade vegetabiliska oljor och innehåller enbart naturliga färger och dofter. Märket startades när Maria Åkerberg själv tänkt öppna en hudvårdssalong men insåg att det inte fanns ett svenskt ekologiskt hudvårdsmärke på marknaden. Med ett högt krav på att skapa produkter utan mineraloljor och syntetiska ingredienser tog produkterna den svenska marknaden med storm. Därför är vi nu inte förvånade när Maria Åkerberg vinner Årets Produkt på Organic Beauty Awards för tredje året i rad. Hon har tidigare vunnit för Eye Cream More och Face Lotion More, men 2018 kammade Papaya Peelingen hem priset. Detta är såklart extra roligt då Papaya Peelingen används i Rapides topp 5 behandling Lunch-Peeling.

När jag skapade recepten till Rapides behandlingsmeny ville jag skapa den bästa möjliga skönhetsupplevelsen i alla kategorier. Där ingår allt från det tekniska till den absolut bästa kvalitén på produkterna vi använder oss av. I Lunch-Peelingen har vi 5 steg: rengöring, peeling, mask, massage och kräm. Papaya Peelingen som används i behandlingen är en enzympeeling som innehåller papain vilket är ett extrakt från papaya som exfolierar och motverkar tilltäpptheter och pormaskar. Produkten passar alla hudtyper och lämnar en sammetslen yta.

lunchpeeling2.jpg

Maria Åkerbergs produkter är inte bara 100% naturliga utan även ekologiska. Jag tycker man sällan får höra vikten av att använda ekologiska produkter. Huden är trots allt kroppens största organ och eftersom vi funderar på vad vi stoppar i oss borde vi även fundera kring vad vi smörjer in oss med. Idag använder sig många av flera olika typer av skönhetsprodukter men funderar säkert inte på dess innehåll. Kunskap och medvetande är a och o för en frisk kropp och ett hållbart samhälle.

DSC_0017-2.jpg
 
Melinda Wernolf