bg_bw copy10.jpg
 

FRANSAR

Vad är Fransböjning?

Med hjälp av en cylinderformad spole i storlekarna XS-XXL böjer vi fransarna i en naturligt C kurva. Med marknadens bästa permanentvätska & fixering håller fransarna sig vackert böjda upp till 6 v. Extra bra för dig med lite längre fransar som vill slippa böja med franstång.

 

LASH CURL
45min / 570kr

Hållbar böj på dina ögonfransar.


Lash Curl & Fransfärg
50min / 680KR

Permanent fransböj, fransfärg


Vad är Lash Botox?

Lash Botox innebär att vi gör en proteininpackning som boostar fransarna med kollagen, hyaluronsyra och arganolja. Resultatet kan ge upp till 40 % tjockare och 2 mm längre fransar. Behandlingen har en anti aging effekt som återfuktar och bygger upp strukturen i hårstråna - det skyddar mot värme, kyla och yttre påfrestningar.

 

Lash lift, Lash Botox, Lamination & Fransfärg
90MIN / 1150kr

Lash lift, botox, lamination & fransfärg


Vad är Lash Lift?

Med en ny och innovativ teknik böjer vi fransarna direkt ifrån roten i en skarp L kurva. Perfekt för dig som vill gå ifrån Lash Curl till nästa nivå, eller kanske tröttnat på både fransförlängning och mascara. I behandlingen ingår alltid fransfärg & Lash Lamination (en keratinbehandling som vårdar, stärker & framhäver fransarna). Extra bra för dig med lite kortare fransar som vill få en WOW effekt som håller upp till 6 v.

 

 

Lash lift, Lamination & Fransfärg
60min / 950kr

Lash lift, lamination & fransfärg


 
SINGELFRANSAR

 

NYTT SET
90-120min / 1550kr

Håller 4-6 veckor


Liten refill      
45min / 570kr

Boka efter 1-2 veckor


MELLAN REFILL
60min / 680kr

Boka efter 3-4 veckor

 


STOR REFILL
90min / 840KR

Boka efter 4-5 veckor


VOLYMFRANSAR

 

NYTT SET VOLYMFRANSAR
120-180min / 1690kr

Håller 4-6 veckor


LITEN REFILL
45MIN / 670kr

Boka efter 1-2 veckor


MELLAN REFILL
75MIN / 790KR

Boka efter 3-4 veckor


STOR REFILL
90min / 890kr

Boka efter 4-5 veckor


BORTTAGNING FRANSAR
15min / 250kr

Borttagning av fransförlängning

 

INFORMATION FRANSFÖRLÄNGNING

Historia om fransförlängning

Singelfransar har funnits sedan början av 2000-talet vilket betyder att både behandlingen och yrkesrollen ”Fransstylist” fortfarande är ny över hela världen.

Ögonfransförlängning har funnits i Sverige sedan 2004-2005 och har snabbt spridit sig och blivit en av dem mest populära behandlingarna på salong.

Allt startades av en manlig frisör i Japan som testade att klistra överblivna avklippta hårstrån på ögonfransar för att få längre och mörkare fransar permanent. Man började tillverka lös-fransar i olika material som mink, silke och syntet. Metoden spred sig snabbt över hela världen, men fortfarande är ögonfransförlängning inte känt för alla.

Det vanligaste i Sverige i början av 2000-talet var att förlänga ögonfransarna med sk. ”flares”.  En metod som sliter otroligt mycket på de egna ögonfransarna om de fästs med ett permanent lim avsett för singelfransar. En ”flarn” är en bunt av fransar, allt ifrån 2 upp till 10 singelfransar som sitter ihop i botten och ser ut som en liten fjäder. Dessa klistras ovanpå dina egna fransar. Men flares var på tok för klumpiga och tunga för att kunna ge ett hållbart och skonsamt resultat på kunden. Så många blev rädda för behandlingen och slutade med fransar i rädsla av att förstöra sina egna. Nästa metod som kom var ”singelfransar” som är betydligt lättare och skonsammare för fransarna. En singelfrans är en tunn och lätt lösfrans som klistras ovanpå den naturliga fransen. Man började också förstå vikten av hur viktigt separering var i behandlingen så att alla naturliga fransar kunde växa fritt. Åren gick och singelfransmetoden utvecklades och spred sig som en löpeld Alla ville helt plötsligt testa fransförlängning. Metoden var naturlig och vacker, men inte tillräckligt bra för att ge fluffiga, fylliga och dubbelt så många fransar. Det tyckte i alla fall Olga ifrån Ryssland som 2010 testade att sätta två av dem tunnaste singelfransarna bredvid varandra på en naturlig frans. Vips så var volymtekniken uppfunnen. Idag är det en mer utvecklad och avancerad teknik för alla som jobbar med fransförlänging på en seriös nivå, Volymfransar kan ge kunden dem lättaste, fluffigaste, fylligaste och mest skonsamma fransarna på marknaden - för vad vore världen egentligen utan långa, flirtiga ögonfransar?

 

 

 

Singelfransar

Lösfransen fästs ovanpå den egna fransen med ett lim som håller max 4-6 veckor. Du tappar naturligt 2-4 fransar om dagen vilket innebär att du byter ut hela din fransrad var 8:e vecka. Så var 3-4 vecka behöver kunden boka in sig på en refill för att vi ska kunna plocka bort dem fransar som växt ut för långt eller vänt sig fel, för att sedan fylla på med nya fina fransar. Det är otroligt viktigt att denna metod utförs av en utbildad fransexpert, då det krävs mycket träning och fingerfärdighet för att utföra jobbet.

Fransarna måste sitta separerat en och en, de får alltså inte vara ihop-klistrade någonstans då det utgör en risk för att fransarna rycks ut när de växer. Kunden måste rengöra fransarna varje dag och fransborsta dem för bästa resultat.

Rapide har ett professionellt samarbete med det finska, ledande fransföretaget "Lashlovers" i såväl utbildningar som förbrukningsmaterial. Rapide jobbar därför med bästa kvalitet av fransar som finns i storlekar 7-13 mm och i olika tjocklekar/ böj, vilket gör att stylisten kan anpassa resultatet efter varje kunds önskemål & kapacitet. Vi skräddarsyr alltid  behandlingen efter varje kunds öga.

På Rapide får du alltid skötselråd med dig hem efter din behandling.
 

Volymfransar

Volume Lashes, Volymfransar, Russian Volume, Tahitian Volume, Lashia Volume. Kärt barn har många namn. Detta är en ny teknik som har funnit i Ryssland sedan ca 2010 och kom till Europa och resten av världen runt 2012-2013. Till Sverige kom detta i slutet av 2013 – början av 2014. Metoden är revolutionerande och marknaden har fullkomligt exploderat av företag som vill utföra tekniken.

Om förlängningen är utförd korrekt får du en fransförlängning som ser ut som dina egna fransar, fast dubbel effekt. Fluffiga, fylliga, naturliga och galet mycket volym - nästan som det där Hollywood-svallet du alltid har drömt om.

Flera väldigt tunna fransar 0,07 mm fästs på en enda egen frans där knippet går ihop i botten med ytterst lite lim, sprider sedan ut sig som en vacker solfjäder i toppen. De fina knippena går omlott och skapar en böljande effekt.

Fransförlängningen håller bättre och ser fantastisk ut mycket längre än en vanlig singelförlängning. Detta tros vara framtiden inom fransförlängning och inom ett par år slå ut vanliga singelfransar Rapide jobbar alltid med bästa kvalitet av fransar och erbjuder 7-13 mm i C & D böj. Vi skräddarsyr behandlingen efter varje kunds öga, önskemål och kapacitet.